Home > Reistips > Een roadtrip maken door Spanje; 4 tips voor een onvergetelijke reis
roadtrip Spanje tips

Een roadtrip maken door Spanje; 4 tips voor een onvergetelijke reis

Wat een droomreis! Je gaat een mooie roadtrip maken door Spanje. Geniet onderweg van het fascinerende landschap, prachtige bergketens, pittoreske dorpjes en bruisende steden vol met interessante Spaanse bezienswaardigheden. Daarnaast kun je in Spanje heerlijk eten, vergeet dus zeker niet om af en toe een dagje te ontspannen op het terras! Met deze 4 tips ga jij goed voorbereid op weg, zodat je zoveel mogelijk uit deze fantastische reis naar Spanje kunt halen.

Kies de juiste reisperiode

Tijdens de schoolvakanties is het erg druk in Spanje. Niet alleen op de stranden en bij bezienswaardigheden maar ook op de wegen krijg je te maken met de drukte. Daarnaast ligt het prijsniveau voor overnachtingen, autohuur en eten en drinken een stuk hoger in deze periode. Regel, als het kan, jouw autovakantie door Spanje in het voor- of najaar, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en het een stuk rustiger is in het populaire vakantieland.

Ga voor een comfortabele auto

Niet alle auto’s zijn even geschikt voor een roadtrip waarbij je waarschijnlijk veel kilometers gaat maken. Je kiest het best voor een wat groter formaatje, met prettige rijeigenschappen,  comfortabele stoelen, airconditioning en genoeg beenruimte. Je kunt met je eigen auto naar Spanje rijden, maar tegen de tijd dat je daar aankomt ben je waarschijnlijk al een aantal reisdagen verder. Het is handiger om naar Spanje te vliegen en daar te starten met je roadtrip. Zo kun je eenvoudig een auto huren in Malaga om vanuit daar Andalusië te ontdekken, maar autoverhuur kun je ook op alle andere Spaanse luchthavens zonder moeite vinden. Maak gebruik van een prijsvergelijker om de beste deals te vinden.

Spontaniteit zorgt voor onvergetelijke momenten

Door vooraf een route te bepalen kun je ruwweg jouw roadtrip door Spanje uitstippelen, maar vergeet ook niet wat dagen in je reisplan vrij te houden. Waarschijnlijk kom je onderweg onverwacht langs prachtige plekken waar je nog wat langer wilt verblijven, zoals een prachtig strandje in een rustige baai of een mooie bloeiende wijngaard waar je ter plekke een rondleiding kunt krijgen.

Welk deel van Spanje ga je ontdekken?

Spanje is een groot land dus het valt aan te raden om een specifiek gedeelte uit te zoeken en hier je reisplan op af te stemmen. Je wilt natuurlijk niet alleen maar in de auto zitten tijdens je roadtrip! Kies bijvoorbeeld voor een prachtige rondreis door het imposante en bergachtige Navarra, maak kennis met oude gewoontes in Galicia of ontdek de prachtige kust van Extremadura.

Eén ding is zeker: tijdens een roadtrip door Spanje hoef jij je geen moment te vervelen!

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*