Home > Reistips > 4 redenen waarom je een verzekering moet afsluiten voor je reis!
Redenen verzekering afsluiten

4 redenen waarom je een verzekering moet afsluiten voor je reis!

Je gaat een stuk lekkerder op reis als jij van te voren al je verzekeringen goed geregeld hebt. Of je nu de zon opzoekt of de sneeuw induikt: het is altijd belangrijk om een verzekering af te sluiten voor je reis. Lees snel verder om te ontdekken waarom een reisverzekering onmisbaar is tijdens al jouw vakanties.

Je bagage is gedekt met een verzekering

Het kan gebeuren dat jouw bagage kwijtraakt of beschadigt tijdens het vliegen of door diefstal. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor deze schade, afhankelijk van de verzekeraar en de polisvoorwaarden die je uitzoekt. Hierdoor valt niet je hele vakantie in het water maar kun je in de tussentijd wat nieuwe kleding aanschaffen en het geld voor de rest van je bezittingen terugvragen via de verzekeraar. Het is altijd prettig om te weten dat je in dit soort gevallen terug kunt vallen op jouw reisverzekering. Reis je vaak? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af.

Met een verzekering krijg je vergoeding van medische kosten

Jaarlijks raken maar liefst 300 Nederlanders gewond in het buitenland. Veel mensen denken dat ze vanuit de zorgverzekering vergoed zijn voor medische hulp in het buitenland. Dit is voor een deel waar, maar er kleven wel beperkingen aan. Zo moet je zelf bijbetalen als de kosten voor een medische ingreep hoger liggen in het buitenland dan in Nederland. De zorgverzekeraar vergoedt namelijk enkel de kosten tot het gangbare Nederlandse maximum voor een ingreep. Als je niet verzekerd bent, dan moeten de extra kosten vanuit je eigen portemonnee komen. Hierdoor kun je met een hoge rekening geconfronteerd worden. Met een reisverzekering dek je dit risico af.

Verzekering dekt onvoorziene kosten

Soms kan het gebeuren dat je jouw reis moet afbreken, bijvoorbeeld doordat er een familielid ernstig ziek is geworden. Ook ontstaan er kosten als je zo ziek bent geworden dat je niet op de geplande dag naar huis kunt vliegen. In dit soort situaties wil je niet ook nog eens opgezadeld zitten met hoge kosten. Vanuit je reisverzekering krijg je vaak een restitutie van de kosten.

Prettig gevoel

Het is prettig om te weten dat jij voor diverse scenario’s verzekerd bent. Als er iets gebeurt terwijl je op vakantie bent is dit al vervelend genoeg. Door je van tevoren goed te verdiepen in de verschillende polissen en voorwaarden weet jij precies waartegen je allemaal verzekerd bent. Een reisverzekering is niet alleen voor particulieren. Ook een zakelijke reisverzekering is mogelijk. Handig voor bedrijven met werknemers die op zakenreis gaan. De verantwoordelijkheden voor gebeurtenissen tijdens een zakenreis liggen namelijk bij het bedrijf en deze kosten kunnen hard oplopen.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*