Home > Reis inspiratie > 6 redenen voor een stedentrip naar magisch Edinburgh
stedentrip edingburgh

6 redenen voor een stedentrip naar magisch Edinburgh

Ben je nog nooit in Edinburgh geweest, dan moet eens de eerste keer zijn. Edinburgh is nog vrij onontdekt wanneer het gaat om een leuke citytrip, maar er zijn genoeg redenen om deze bruisende stad in Schotland te gaan verkennen. De middeleeuwse oude binnenstad en het charmante nieuwe gedeelte met zijn elegante tuinen en neoklassieke monumenten zijn een lust voor het oog. Tel daar de vriendelijke inwoners en de gezellige pubs en restaurants bij op en het plaatje is compleet. Om deze redenen moet je Edinburgh zeker één keer in je leven hebben bezocht:

1. Edinburgh herbergt een van de mooiste kastelen die er bestaan

Zodra je Edinburgh Castle, oftewel het Kasteel van Edinburgh ziet, raak je betoverd door zijn charme. Het kasteel speelde een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Schotland; zowel Koning Malcolm Canmore als Koningin Margaret woonden hier in de 11e eeuw en tegelijkertijd werd het kasteel gebruikt voor militaire doeleinden. Tegenwoordig is het een van de meest populaire bezienswaardigheden van Schotland en kan het tijdens speciale openingstijden worden bezocht.

2. Het is een walhalla voor gezelligheidsdieren

Edinburgh staat bekend om zijn levendigheid en gezelligheid en dat is merkbaar in de hele stad. Overal waar je loopt kom je schattige pubs, bars, winkeltjes en restaurants tegen en live muziek is er niet weg te denken. Het Schotse volk houdt ook wel van een feestje hier en daar en Edinburgh wordt gezien als dé “festivalstad” van het land. Vooral het jaarlijkse Edinburgh Fringe Festival is een waar feest festijn. Ook liefhebbers van cultuur kunnen hier hun hart ophalen.

3. Bourgondiërs kunnen er hun hart ophalen

Je zou het misschien niet denken, maar in Edinburgh kun je als de beste lekker eten en drinken. De stad zit vol met goede eetgelegenheden waar je alle soorten gerechten kunt eten die je maar wilt. Denk aan Fish ‘n Chips en haggis tot klassieke Schotse gerechten met gerookte zalm, grouse (vogel) of schelvis. Vergeet sowieso ook niet om een heerlijk Schots kaasplankje te bestellen voor bij het aperitief en sluit af met shortbread of een gefrituurde mars. Als slaapmutsje nip je aan een echt glas Schotse Whisky. Smullen!

4. Het is dichtbij én goedkoop

Vanuit Nederland vlieg je al in ongeveer 1,5 uur naar Edinburgh; je daalt dus alweer bijna wanneer je bent opgestegen. Daarbij komt nog dat vliegtickets naar Edinburgh vaak prima te betalen zijn. Wanneer je op tijd boekt koop je al een ticket voor 50 euro retour. Een last minute naar Edinburgh is ook geen aanslag op je portemonnee. Hierbij zit vaak ook nog eens een comfortabel hotel inbegrepen. Win-win!
In de stad zelf hoeft je bovendien ook niet bang zijn om teveel geld uit te geven. Accommodaties zijn goed betaalbaar, evenals hapjes, drankjes en de toegang tot attracties.  

5. De Schotse cultuur is betoverend

Wie aan Schotland denkt ziet waarschijnlijk meteen een magisch beeld voor zich van eeuwenoude Gotische kastelen, bergen en heuvels die oprijzen uit de mist, mysterieuze personen met lange, witte baarden en mannen in een kilt die de doedelzak bespelen. Oude legendes leven voort in de tradities van de Schotten en deze magische sfeer is overal in Edinburgh voelbaar. Samen met de prachtige Keltische muziek maakt dit alles dat Schotland en Edinburgh je snel vervullen met vreugde.

6. Het is de perfecte toegangspoort tot de Schotse Hooglanden

De betoverende Schotse Hooglanden liggen binnen handbereik wanneer je in Edinburgh bent. Dit maakt dat het de ideale besteming is wanneer je cultuur met natuur wilt combineren en je de stad wilt afwisselen met een heerlijke dag in de bergen. Ontdek de adembenemende landschappen van bijvoorbeeld Loch Ness, de Isle of Skye, Cairngorms National Park en Glen Coe en laat je verrassen door de veelzijdigheid van dit geweldige land.

Uiteraard zijn er nog veel meer redenen om zo snel mogelijk een stedentrip naar Edinburgh te boeken. Deze mag je echter helemaal zelf gaan ontdekken wanneer je er bent. Geniet van deze heerlijke en veelzijdige stad. Cheers!

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*