Home > Reistips > 4 heerlijke delicatessen in Japan
delicatessen japan sake

4 heerlijke delicatessen in Japan

Japan kent hele andere delicatessen dan die wij kennen in Nederland. De ‘delicatessen’ in Japan zijn voor ons dan ook niet in te beelden omdat ze gewoonweg vaak gek zijn en oneetbaar lijken voor ons. Zo is bekend dat ze embryo’s van kippen eten en ook met gevaar voor eigen leven een dodelijke kogelvis. Ben je nieuwsgierig naar de andere delicatessen? Lees dan snel verder en ontdek wat Japan je te bieden heeft!

1. Sake

Om te beginnen is er de heerlijke delicatesse sake. Dit is een redelijk sterke drank, die gemaakt wordt van speciale sakerijst. Het zetmeel zorgt ervoor dat tijdens het gistingsproces, alcohol verkregen kan worden. Er zijn diverse soorten sake’s met een verschil in alcoholpercentage en manier van drinken. Zo kunnen sommige soorten in de buurt komen van Schotse whisky terwijl de wat eenvoudigere versie, die ook wel landwijn genoemd wordt, vaak heet wordt gedronken. Het alcoholpercentage van sake verschilt, en ligt tussen de 14% – 19% alcohol.

2. Zeewier chips

Een lekkere en tevens ook gezonde snack: zeewier chips. Dit wordt in Japan veelvuldig gegeten en bevat tot wel 65% minder vet en 20% minder calorieën als reguliere aardappelchips. Daarnaast bevat de chip kelpwieren, vitaminen en mineralen. Wanneer je dus op reis bent in Japan kun je verantwoord snacken! Zeewier chips wordt gemaakt van nori; dit bevat veel antioxidanten en geeft je immuunsysteem een boost. In Japan wordt dit als snack gegeten maar je vindt het ook vaak terug bij een kommetje rijst als bijgerecht.

3. Fugu

Tijdens je reis in Japan moet je uiteraard ook de hoofdstad Tokio hebben bezocht. In deze stad kun je alle heerlijke delicatessen bestellen die je maar wilt; hoewel je voor sommige gerechten flink in de buidel moet tasten. Het (dodelijke) gerecht Fugu kan je namelijk al snel €200,- kosten. Fugu is een kogelvis met een bepaald soort gif in de lever en eierstokken. Als dit gif niet juist wordt verwijderd, kan dit dodelijk zijn. Koks moeten dus zeer precies te werk gaan als ze het dodelijke gif verwijderen. Daarom mag kogelvis ook niet zomaar bereid worden; Fugu chefs moeten een jarenlange training hebben gehad en gespecialiseerd zijn in het bereiden van de vis. Maar als Fugu eenmaal op de juiste manier bereid is, ben je gegarandeerd van een delicatesse die je, als je het aan durft tenminste, vast en zeker vaker wilt eten!

4. Sannakji

Tot slot is er de delicatesse, die wij in Nederland niet snel terug zullen zien: Sannakji. Wat je eet als je dit bestelt? Rauwe baby octopus. De octopus wordt levend in stukjes gehakt en direct geserveerd met sesamolie. Wanneer je dit eet zullen de tentakels nog bewegen en ‘in leven’ zijn. Je moet dus erg goed kauwen en snel slikken. Je wilt namelijk niet dat de zuignappen aan je keel blijven vastplakken.

Er zijn in Japan diverse delicatessen die wij, in Nederland, nog lang niet allemaal ontdekt hebben.  Lees je goed in voordat je op reis gaat en ga anders langs de toko om te ontdekken wat er in Nederland verkrijgbaar is. Geniet ervan!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*