Home > Reistips > Dit zijn de 5 leukste wijnroutes van Europa
5 wijnroutes europa

Dit zijn de 5 leukste wijnroutes van Europa

Een erg leuk idee om een keer tijdens een vakantie in Europa te doen is een wijnroute rijden met de auto. Hierbij kun je ook denken aan kamperen, want ook dat kan erg goed tijdens een auto vakantie. Je kan dan makkelijk de camper of caravan meenemen en zo langs de mooiste wijnstreken rijden en hier genieten van het mooie weer, het prachtige uitzicht en een lekker glaasje wijn. Een aantal wijnroutes in Europa springen er echt uit en wil je zeker een keer gezien hebben.

1. Het moezelgebied

De moezel is een rivier die door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland stroomt. De moezelstreek ligt in Duitsland en staat voornamelijk bekend om zijn wijnsoorten. Naast de wijnen is er in deze streek nog veel meer te beleven. Het gebied kent namelijk ook een prachtige natuur. Zo kun je bijvoorbeeld een fiets huren en met de fiets de omgeving verkennen. Daarbij kun je ondertussen genieten van één van de wijnen uit deze streek, zoals bijvoorbeeld een goede moezel wijn.

2. Frankrijk

Frankrijk staat misschien wel het meest bekend om zijn wijnen. Daarnaast herken je Frankrijk waarschijnlijk van de vlag en het stokbrood. Ook in Frankrijk zijn een aantal prachtige wijnroutes te vinden. Met name in de Bourgonge en in de Elzas zijn een aantal routes te vinden, waar je zeker geweest wil zijn.

3. Italië

Italië staat misschien iets minder bekend om zijn wijnsoorten en misschien iets meer om de pizza’s, maar ook de Italianen moet je zeker niet onderschatten in het maken van wijn. Want ook hier zijn ze hartstikke goed in. Met name in de Puglia streek, wat onderin de laars, zijn een aantal goede wijnsoorten te vinden. Als je dan dus moet kiezen voor een lekkere wijn, dan zit je met een wijn uit de Puglia streek altijd goed.

4. Portugal

Ook in Portugal kun je aantal prachtige wijnroutes vinden. Naast de wijnroutes staat Portugal en met name de stad Porto natuurlijk bekend om de port. De port wordt hier vaak zelf gemaakt en kun je het beste hier drinken. Een leuke wijnroute in Portugal is de Vinho-Verde route. Dit is zeker een aanrader, ook omdat de route door de stad Porto loopt.

5. De biologische wijnboeren in Toscane

In Toscane staan de wijnen vooral bekend om zijn biologische productie. Hier worden de wijnen dus op een biologische manier gemaakt. Naast de wijnroutes is er in Toscane nog veel meer te doen, want in deze streek zijn er een heleboel leuke dopjes. In de zomer kan het echter wel erg warm worden in deze streek, waardoor je kan afkoelen met een koud glas witte wijn.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*