Home > Reisbestemmingen > Europa > De 5 populairste sporten in Nederland
vissen populaire sport nederland

De 5 populairste sporten in Nederland

Helaas is er in Nederland en de rest van de wereld bij een flink deel van de mensen sprake van overgewicht of zelfs ernstig overgewicht. Maar gelukkig wordt er in Nederland ook door heel veel mensen regelmatig gesport. We hebben in dit artikel de populairste sporten in Nederland voor je op een rijtje gezet.

1. Voetbal

Een voetbal fanshop kan vandaag de dag rekenen op interesse vanuit de Nederlandse bevolking; voetbal is in ons land namelijk verreweg de populairste sport. Met 1,2 miljoen voetballers in Nederland is dat ook niet zo verwonderlijk. Ondanks dat we dit jaar niet op het WK staan kun je er op rekenen dat de televisie in menig huiskamer is afgesteld op de voetbalwedstrijd van dat moment. Er zijn in Nederland erg veel verschillende niveaus en leeftijdscategorieën waarin men kan deelnemen, wat het ook nog eens een laagdrempelige sport maakt.

2. Tennis

Met 1700 verenigingen en 600 duizend leden staat tennis op een goede nummer twee. Je kunt er dus gerust van op aan dat er bij jou in de buurt de mogelijkheid is om deze sport te beoefenen. Maar tennis is over de hele wereld behoorlijk populair. Binnen Europa zit je sowieso wel goed. Daarnaast zijn er net als bij het voetbal genoeg Nederlanders die het goed doen op topniveau. Misschien wel het bekendste voorbeeld: Richard Krajicek.

3. Sportvissen

Die had je misschien niet zien aankomen. Maar er zijn in Nederland 570 duizend mensen die aan sportvissen doen, verdeeld over 900 lokale hengelsportverenigingen. Sportvisserij Nederland is het overkoepelende orgaan dat onder andere de kwaliteit van het visbestand in Nederland controleert. Maar ook sportvissen is te beleven via televisie, bijvoorbeeld dankzij het programma VisTV.

4. Golf

Dit is wederom een sport die de meeste mensen niet als eerste zullen noemen wanneer het gaat over de populairste sporten van Nederland. Respectievelijk 400 duizend mensen doen in Nederland aan golf, verdeeld over ongeveer 300 verenigingen. Je kunt golfen voor de lol, maar er zijn ook mogelijkheden om op wedstrijdniveau mee te doen.

5. Gymnastiek

Deze sport is erg breed: van turnen tot freerunning. Er zijn veel verschillende vormen van beweging die vallen onder gymnastiek. Personen zoals Yuri van Gelder en Epke Zonderland maakten het turnen groot. 300 duizend mensen zijn officieel lid van een vereniging, maar bijvoorbeeld onder freerunners zal een groot deel niet aangesloten zijn. Het aantal mensen dat aan gymnastiek doet zou dus nog wel eens een stuk hoger kunnen liggen!

Vind je dit een verrassende lijst? Wij in ieder geval wel! Bovenstaande voorbeelden zijn de populairste sporten Nederland, maar er zijn nog veel meer sporten die je kunt beoefenen natuurlijk!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*