Home > Reistips > Autovakantie? Denk aan je autoverzekering!
Autovakantie

Autovakantie? Denk aan je autoverzekering!

Op vakantie! Je spullen zijn gepakt, de reis kan beginnen. Ga je met het vliegveld naar een ver oord? Of reis je met de auto af naar een Europese stad? Waar je ook heen gaat met de auto, het is belangrijk dat je een goede autoverzekering afsluit als je met de auto op vakantie gaat. Daarnaast moet je je auto natuurlijk goed controleren voordat je vele kilometers gaat afleggen. En vergeet ook niet te checken of je alle noodzakelijk papieren en benodigdheden voor onderweg bij je hebt.

Heb je bijvoorbeeld wel gedacht aan de inzittendenverzekering? Of pechhulp voor als er onderweg iets mocht gebeuren? Door je goed voor te bereiden, voorkom je een hoop stress en kun je met een gerust hart op vakantie.

Dekking in het buitenland

Welke kosten jouw autoverzekering dekt in het buitenland hangt af van het soortautoverzekering: WA, beperkt casco of allrisk. De meeste autoverzekeraars vergoeden bij een ongeluk door jouw fout in ieder geval de schade van de tegenpartij. Lees voordat je vertrekt ook goed jouw polisvoorwaarden door. Hier staat onder andere in of je een vergoeding krijgt als je auto weggesleept moet worden, of de kosten van vervangend vervoer zijn gedekt, of je een eventuele hotelovernachting vergoed krijgt en hoe het zit met het arbeidsloon van de buitenlandse garage waar je auto naar toe wordt gebracht.

Wat moet je meenemen?

Het is aan te raden om altijd je groene kaart mee naar toe te nemen als je met de auto de grens over gaat. Deze groene kaart is niet alleen het bewijs dat je verzekerd bent maar er staat ook handige informatie op zoals welke nummers je moet bellen bij pech of diefstal. En niet geheel onbelangrijk: op de groene kaart staat in welke landen jouw autoverzekering geldig is.

We wensen je een leuke en veilige autovakantie toe! Play”n Go Free Online Slots and Online Casinos

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*