Home > Reis thema's > Actieve reizen > Saguenay, Canada: do or don’t?
Saguenay panorama
© Sandra Redeker (SR-fotografie.nl)

Saguenay, Canada: do or don’t?

Hoi, mijn naam is Sandra en ik schrijf sinds kort als gast voor Need to Travel. In mijn eerste blog neem ik jullie mee in mijn rondreis door Canada en wil ik mijn ervaringen en indrukken met jullie delen.

De route na Quebèc

Tijdens de rondreis door Canada stond natuurlijk Quebèc op de route. De meeste reizigers gaan na deze grote stad linksaf richting Ottawa. Mijn reis ging echter verder richting het noorden.

Saguenay Route

Bij Tadoussac ga je met het gratis veerpontje de Saguenay river over. Deze rivier is een aftakking van de Laurence river die uitmondt in zee. Tijdens deze korte overtocht heb je een prachtig uitzicht op de fjorden. Bij het stadje Les Bergeronnes heb ik een plek om te kamperen opgezocht. Deze kampeerplaats lag direct aan het water.

Camping Les Bergeronnes Canada

© Sandra Redeker (SR-fotografie.nl)

De minke whale en drie belugas

Tijdens het avondeten van het kampvuur, met prachtig uitzicht op de enorm brede rivier, klonk een klap op het water. Een dwergvinvis (minke whale) maakte kenbaar dat ze er was door met haar staart op het water te klappen vlakbij de kant. Tja, en als je dan geluk hebt en er komen nog drie witte belugas op hun gemak langszwemmen dan is het plaatje compleet. Een National Geographic live avondprogramma! Deze ervaring is er eentje om nooit meer te vergeten.

De volgende dag vanaf het water in een zeekajak de omgeving verder verkennen. Wat een prachtige natuur. De belugas kwamen we niet meer tegen, maar op afstand nog wel een paar dwergvinvissen. En in een kajak op zee zie je alles vanuit een ander perspectief. Hoge rotsen, golven waar je tegenin moet peddelen, kleine garnaaltjes en zeewiereilandjes vlak langs kust.

La Mauricie National Park

De reis ging verder langs het La Mauricie National Park. Tijdens een wandeling door dit natuurgebied stond er langs het pad een vrouwtjeseland rustig een paar bomen te snoeien. Al kauwend keek ze om en daarna ging ze weer gewoon verder met eten. Bij het water kwam er een marmot over het pad rennen.

Later waren er nog meer van deze leuke beestjes. Eén ervan zat lui in de zon op een brug en deed niet veel moeite om zich te verplaatsen. Vlinders, meren, heel veel bomen en de bergen om al het water heen. Alles bij elkaar een prachtig gebied om als natuurliefhebber en fanatieke hobbyfotograaf je hart op te halen.

Mauricie Park Canada

© Sandra Redeker (SR-fotografie.nl)

De route verder naar Ottawa was lang. Onderweg gelukkig piepkleine plaatsjes zoals Chambord, waar je vlakbij het treinstation een piepklein bakkerijtje hebt. Als je voor de toonbank staat, kijk je zo de bakkerij in, waar je door de meest lekkere geuren wordt verleid.

Voor de route via Saguenay moet je een paar dagen uittrekken, maar het is zeker de moeite van het omrijden waard!

About Sandra Redeker

Hoi, ik ben Sandra. Mijn grote passies zijn fotografie en reizen. Ik heb alle continenten inmiddels een paar keer bezocht en ik kan nog steeds mijn mooiste bestemming niet kiezen. Er is zoveel moois! De mooiste foto's gingen als het meest kostbare souvenir weer mee naar huis en helpen me thuis mijn reizen weer te herbeleven. Via deze weg hoop ik jullie mee te laten genieten van mijn ervaringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*