Home > Reisbestemmingen > Europa > Nederland > Tips voor een dagje uit naar Scheveningen
dagje uit scheveningen

Tips voor een dagje uit naar Scheveningen

Scheveningen staat bekend om de Pier en het strand, daarmee is het een van de populairste badplaatsen van Nederland. Zowel in de zomer als de winter is het leuk om een dagje Scheveningen te bezoeken. Wat is er allemaal te doen in Scheveningen? Lees hier onze tips voor een dagje Scheveningen.

Wat te doen in Scheveningen

Heerlijk eten in een strandtent

Scheveningen staat natuurlijk ook bekend om de vele gezellige strandtenten aan de boulevard. Heerlijk eten met uitzicht op het strand en de zee? Dat klinkt goed! Een echte aanrader is Blue Lagoon, dit is de leukste strandtent in Scheveningen met lekker eten!

Bezoek de Pier

Als je een dagje naar Scheveningen gaat mag je de bekende Pier natuurlijk niet overslaan. De afgelopen jaren heeft de Pier er nog nooit zo leuk en mooi uitgezien als tegenwoordig. Er zijn de laatste tijd vele leuke tentjes geopend in de Pier van Scheveningen.

Geniet van het strand

Hoe vaak kom jij op het strand? Als je dan toch in Scheveningen bent geniet van het strand. Maak een heerlijke strandwandeling of ga een middagje zonnen op het strand. Ook is het heerlijk om te gaan terrassen bij een van de vele strandtenten aan het strand. Zeker als het zonnetje schijnt een aanrader!

Madurodam bezoeken

Je hebt vast wel eens gehoord van Madurodam. Dit is inderdaad het populaire themapark waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van Nederland in kleine replica’s te zien zijn. Samen vormen al deze replica’s een modelstad. Het is bijzonder om te zien hoe gedetailleerd de mini gebouwen zijn gemaakt. Als je Scheveningen bezoekt is het leuk om ook Madurodam te bezoeken. Zeker als je ervoor kiest om meerdere dagen in Scheveningen te verblijven.

Ontdek de onderwaterwereld bij Sea Life 

Sea Life is een geweldig museum in Scheveningen waar je een mega aquarium hebt waar de meeste kleurrijke en rare beestjes van de oceaan te vinden zijn. Het zeeleven van de hele wereld is te zien in de verschillende zones van het museum. Het hoogtepunt is de “oceaan tunnel”. Als je hier doorheen loopt zwemmen de haaien, kwallen en schildpadden om je heen in een groot aquarium. Erg gaaf om eens ervaren te hebben. Zeker als je met kinderen een dagje naar Scheveningen gaat is een bezoekje aan Sea Life een aanrader.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*