Home > Reisbestemmingen > Europa > Praktische kampeertips voor een vakantie in Europa
kampeertips voor als je gaat kamperen

Praktische kampeertips voor een vakantie in Europa

Kamperen in Europa is een leuke manier om je vakantie door te brengen. Het is ook één van de meest betaalbare manieren van vakantie vieren. Om er een leuke en onbezorgde vakantie van te maken geven we je graag wat tips.

Boek je camping van tevoren

Wil je naar een camping in Europa, reserveer dan van tevoren een plaats. Op de bonnefooi op reis gaan klinkt misschien leuk, maar als je ’s avonds laat doodmoe op je beoogde bestemming aankomt en alle campings in de wijde omgeving zijn vol, dan is dat doorgaans niet echt goed voor je humeur. Zeker als je uren gereden hebt en dolgraag wilt gaan slapen, of als de kinderen op de achterbank het helemaal hebben gehad. Natuurlijk kun je altijd later nog verkassen, maar het is verstandig om in ieder geval voor de eerste nachten een vooraf geboekte camping achter de hand te hebben.

Ga veilig op reis

Vakantiegangers raken nogal eens betrokken bij ongevallen of krijgen pech onderweg. Laat de caravan en de auto goed nakijken voordat je met vakantie naar het buitenland gaat. Zorg ervoor dat alle papieren in orde zijn zodat je niet door een rap Frans sprekende agent staande wordt gehouden. Zorg ervoor dat de caravan of aanhanger niet te zwaar en gelijkmatig beladen is.

Sluit een goede reisverzekering af

Veel mensen denken dat een reisverzekering niet nodig is. Maar als je in de problemen komt kan zo’n verzekering toch best goed van pas komen. Soms worden toeristen beroofd of krijg je te maken met een zakkenroller. Ook kun je een beroep doen op een verzekering als je je dure camera laat vallen of je nieuwe zonnebril verliest. Je kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering of per reis een aparte verzekering afsluiten. Als je meer dan één keer per jaar op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper.

Gebruik je medicijnen? Neem voldoende mee

Als je medicijnen gebruikt is het verstandig om hiervan voldoende mee te nemen als je naar het buitenland op vakantie gaat. Het kan soms moeilijk zijn om medicijnen in het buitenland te krijgen. Berg ook niet alles op dezelfde plaats op, zo kun je nooit al je medicijnen in één keer verliezen als je tas wordt gestolen of zoekraakt.

Kies een veilige camping

Ga je kamperen, en gaan de kinderen mee? Boek dan een plaats op een camping waar ze veilig kunnen spelen. Bij veel campings in Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en andere landen staat aangegeven of ze geschikt zijn voor een vakantie met (jonge) kinderen. Heb je kinderen die nog niet kunnen zwemmen, wees er dan alert op dat ze niet zomaar een diep zwembad in kunnen lopen of vallen.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*