Home > Reis thema's > Stedentrips > De 5 leukste apps voor een ontspannen stedentrip
reis app stedentrip

De 5 leukste apps voor een ontspannen stedentrip

Binnenkort een tripje naar Parijs, Barcelona, Amsterdam of een andere leuke stad op de agenda staan? Een goede voorbereiding is het halve werk! Wil jij op locatie over alle gegevens beschikken die je nodig hebt? Dan is het handig om een paar leuke apps te downloaden. Zo kun jij gemakkelijk wat tips verzamelen voor jouw verblijf. Het is daarbij wel handig als je over een goede telefoon met internet beschikt. Kies bijvoorbeeld voor een Samsung bij Telfort.

AroundMe

De app AroundMe is ideaal om op digitale wijze eens rond te kijken in de omgeving. Je kunt in een oogopslag zien wat je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad. Verder zie je ook meteen waar bijvoorbeeld pinautomaten, parkeergelegenheden, restaurants of theaters te vinden zijn. En wat ook leuk is, je kunt de meest boeiende plaatsen opslaan in je lijst met favorieten, zodat je de gegevens hiervan niet meer kwijtraakt.

CityMaps2Go

Ken jij ook de frustratie dat GoogleMaps offline is en niet werkt wanneer je het nodig hebt? Kies dan voor de app CityMaps2Go. Deze app biedt namelijk de mogelijkheid om kaarten te downloaden, zodat je die ook kunt bereiken wanneer je offline bent. Bovendien is zo’n digitaal kaartje bestand tegen weer en wind en hoef je er geen rekening mee te houden dat je kaart scheurt wanneer het een beetje regent.

Triposo

Met een online reisgids kun jij die volgende stedentrip zeker aan. Triposo is een gratis app die perfect is om jouw verblijf voor te bereiden. Er zijn niet alleen mogelijkheden om een leuk verblijf te zoeken, maar je hebt ook allerlei kaarten tot je beschikking. Zo kun je de interessante wandelroutes in de omgeving zien en heb je goed overzicht over alle bezienswaardigheden die er zijn. Leuke extra: je kunt direct tickets boeken wanneer dat nodig is!

Airbnb

Heb jij al kennisgemaakt met Airbnb? Natuurlijk weet je dat hotels al snel duur kunnen zijn. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor Airbnb. Hierbij huur je een woning van particulieren. Dit kan hun eigen woning zijn, maar ook een tweede woning. Die wordt dan als verblijf aangeboden aan toeristen, vaak tegen heel aantrekkelijke prijzen. Ook als je al onderweg bent, kun je via de app eenvoudig checken of er iets in de buurt beschikbaar is.

Tripadvisor

De website van Tripadvisor ken je zeker al, maar de app is ook erg leuk. Je kunt allerlei dingen opzoeken die belangrijk zijn voor je reis; van je hotel tot je vlucht. Natuurlijk is het daarbij leuk dat je niet alleen reviews van anderen ziet, maar ook foto’s. Zo krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten. De app is helemaal gratis en zowel voor Android als voor Apple beschikbaar. Download hem snel, zodat jij straks onderweg precies kunt zien waar je moet zijn!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

One comment

  1. Ik heb CityMaps2Go gebruikt deze zomer en het is inderdaad de beste app ooit! Eindelijk niet meer verdwalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*