Home > Reistips > Zo laat jij je huis veilig achter als je op reis gaat
huis veilig achterlaten tijdens vakantie

Zo laat jij je huis veilig achter als je op reis gaat

Wanneer je op reis gaat voor een korte vakantie of een langere tijd, zoals een wereldreis, dan is het belangrijk om je huis veilig achter te laten. Door verschillende trucjes toe te passen en goed op te letten, kan een huis veilig achtergelaten worden. Lees de volgende tips door om te kijken wat jij kunt doen voordat je op reis gaat.

Doe alsof je thuis bent

Een simpele truc om je huis veilig achter te laten, is door te doen alsof de woning bewoond is (en blijft) tijdens de reis. Zo kun je de gordijnen half open doen, een automatische timer zetten om verlichting in het huis aan te doen (vooral in de avonden). Een kopje of een open gevouwen krant wekt ook de indruk dat er iemand aanwezig is in het huis of dat er iemand elke dag thuiskomt. Daarnaast kun je vrienden en familie vragen om af en toe de post weg te halen van de deurmat. Als er een hele stapel ligt, snappen de dieven helaas dat er niemand thuis is. Ook voor bedrijfspanden zijn dit handige trucjes wanneer een bedrijf bijvoorbeeld een zomerstop heeft.

Buitenverlichting

Goede buitenverlichting is noodzakelijk als je op reis gaat. Zeker voor een langere tijd is het belangrijk dat alles extra goed is beveiligd, tijdens een wereldreis bijvoorbeeld. De beste buitenlampen zijn lampen die aangaan door beweging rondom het huis. Buitenverlichting met een bewegingssensor schrikt eventuele dieven af! Zij willen uiteraard niet vol in het licht staan en dus zichtbaar zijn terwijl zij hun ‘werk’ doen.

Slot(en)

Een derde tip is natuurlijk om alles goed op slot te doen. Daarmee wordt bedoeld: geen sleutels in de deur laten zitten, geen sleutel onder de deurmat of bloempot en alle sloten goed dichtdraaien. Als je op reis gaat wil je vaak even lekker weg zijn en niet aan thuis, werk of dergelijke hoeven denken. Met een gerust hart op reis gaan is natuurlijk gewenst! Hiervoor moeten naast deuren ook ramen, de schuur en een schuifpui goed worden afgesloten. Voor extra veiligheid kunnen waardevolle spullen en documenten achter slot en grendel worden bewaard in een, daarvoor bestemde, anti-inbraak kluis.

Zorg dus voordat je op reis gaat, dat je familie en/of je naaste vrienden zijn ingelicht zodat zij eventueel te hulp kunnen schieten. Een reis begint niet lekker als je niet het gevoel hebt dat jij je huis veilig hebt achtergelaten. Bovenstaande tips zullen ervoor zorgen dat dieven liever een ander huis kiezen, maar vraag ook zeker of vrienden kunnen helpen. Daarnaast is het ook erg fijn als er voor je huisdier wordt gezorgd en dat je planten voldoende bewaterd worden.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*