Home > Reis inspiratie > Op vakantie met senioren? 4 geschikte bestemmingen
Tips seniorenreis

Op vakantie met senioren? 4 geschikte bestemmingen

Met het ouder worden komen soms wat beperkingen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niets meer mogelijk is en je hoeft niet alleen maar achter de geraniums te zitten. Op vakantie als senior is dan ook zeker mogelijk. Er zijn namelijk genoeg leuke bestemmingen die geschikt zijn voor een seniorenreis. Wij zetten 4 bestemmingen voor een vakantie met senioren op een rij.

Seniorenreis bestemming 1: Cruises

Als senior is het niet altijd meer mogelijk om ver te lopen. Om toch veel te kunnen zien op een comfortabele manier is het daarom een geweldig idee om voor een seniorenreis een onvergetelijke cruisetocht te doen! Terwijl je op het cruiseschip bent kun je dan genieten van alle gemakken die daar zijn en zodra jullie aan wal ontdek je de mooiste plekken!

Seniorenreis bestemming 2: Naar de zon

Niet iedereen is tijdens zijn vakantie op zoek naar avontuur. Zeker als je al wat ouder bent, kan het heerlijk zijn om gewoon lekker rustig aan te doen. Daarom is een rustige zonvakantie een geschikte bestemming voor een vakantie met senioren. Lekker samen genieten van de zon, uitrusten en wat toeristische plekken bezoeken kan precies zijn wat jullie nodig hebben.

Seniorenreis bestemming 3: Toerist in eigen land

Niet op zoek naar avontuur en ook geen behoefte aan een verre reis? Geen probleem. Je hoeft ook zeker niet ver weg te gaan om toch een heerlijke vakantie te hebben. Blijf in eigen land of ga naar een buurland zoals België en we weten zeker dat je je geweldig zal vermaken met alle hotspots dichtbij huis. Een reis dichtbij huis is daarom de perfecte bestemming voor een seniorenreis.

Seniorenreis bestemming 4: Wijnreis

Wijnliefhebber? Dan is een wijnreis een leuke optie voor een seniorenreis. Verbreed je kennis en verfijn je smaak door af te reizen naar een omgeving vol met wijngaarden. Je kunt hier ongetwijfeld heerlijk overnachten. De volgende dag ontdek je de lokale wijngaarden en geniet je van alle lokale wijnen. Nog een voordeel: je hoeft niet ver te reizen voor een goed wijnreis. Frankrijk is hier namelijk het perfecte land voor. Denk hierbij aan gebieden zoals Bordeaux, Bourgogne en Elzas.  

Als je hebt besloten welke bestemming jij graag wilt bezoeken, is het goed om nog wat onderzoek te doen voordat de reis begint. Als je thuis hulpmiddelen zoals een douchestoel of wc-beugels nodig hebt, bel dan vooraf wat hotels in de omgeving van jouw bestemming en vraag of hier hulpmiddelen voor ouderen beschikbaar zijn. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten en bij aankomst geniet je met volle teugen van je reis!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*