Home > Reisbestemmingen > Europa > Waarom het Oktoberfest in München het bezoeken waard is
Oktoberfest in München

Waarom het Oktoberfest in München het bezoeken waard is

Een van de grootste festivals ter wereld is het Oktoberfest in München. Dit geweldige feest staat bekend om lederhosen, dirndls en bier trekt jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers van over de hele wereld. En dat is niet voor niets.. want het Oktoberfest heeft ontzettend veel te bieden voor iedereen die van een feestje houdt. Weten waarom het Oktoberfest in München het bezoeken waard is? Wij noemen in onderstaande blog vijf redenen!

1. Maak nieuwe vrienden

De meer dan vijf miljoen feestgangers maken het oktoberfest ongelooflijk gezellig. Tijdens het feesten en drinken zijn er heel wat grenzen weg. De kans is dan ook groot dat je vrienden maakt met locals en andere bezoekers van over de hele wereld. Het Oktoberfest is misschien wel hét gezelligste feest ter wereld. Iedereen staat open voor een gezellig praatje.

2. Overheerlijk Oktoberfestbier

Jaarlijks brouwen lokale brouwerijen uit München speciaal Oktoberfestbier dat tijdens het feest wordt gedronken. Oktoberfestbier is overheerlijk en heeft een hoger percentage alcohol dan “gewoon” bier. Ook wordt het bier enkel geschonken in bokalen van één liter. Gegarandeerd dat je aan het einde van de dag staat te jodelen.

3. Lokale gerechten

Een andere goede reden om een keer het Oktoberfest te bezoeken zijn de heerlijke lokale gerechten die je kunt eten op het Oktoberfest terrein. Op het feestterrein vind je meerdere eettentjes met lokale gerechten, zoals schnitzel, wurst, hänchen, schweinshaxe en pretzel. Ga je meerdere dagen naar het Oktoberfest? Dan moet je ze natuurlijk allemaal geprobeerd hebben.

4. Draag traditionele kleding

Heb je altijd al willen feesten in een lederhose of dirndl? Dan is het Oktoberfest het festival dat je minimaal een keer bezocht moet hebben. Iedereen op het feestterrein draagt traditionele kleding. Wanneer je het Oktoberfest gaat bezoeken, dan is het een must om zelf ook klederdracht te dragen. Voor mannen zijn dan lederhosen, terwijl vrouwen dirndls dragen. Het is natuurlijk fantastisch om samen met je vriendengroep in Beierse klederdracht te feesten in München.

5. Geniet van de stad München

De belangrijkste reden om het Oktoberfest te bezoeken is natuurlijk het feesten. Maar als je toch meerdere dagen verblijft in deze prachtige Duitse stad, dan is het geweldig om ook te stad te bezichtigen. Zo heeft München vele bezienswaardigheden die je als reisliefhebber echt een gezien moet hebben!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*