Home > Reis inspiratie > Op motorvakantie tijdens de coronacrisis? Hier moet je aan denken!
tips om op de motor op vakantie te gaan

Op motorvakantie tijdens de coronacrisis? Hier moet je aan denken!

Veel eerder dan gedacht werd in Europa besloten dat internationaal reizen weer mogelijk is. Ondanks de uitbraak van Covid-19 hebben veel mensen toch besloten om hun vakantieplannen door te laten gaan. Hoewel dit door de weliswaar versoepelde maatregelen er toch anders uit zal zien, mag dit de pret uiteraard niet drukken. Er is immers meer mogelijk dan we vooraf hadden kunnen hopen. Heb jij binnenkort een motorvakantie op de planning staan? Dan zijn er natuurlijk wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Nu meer dan anders. Maar waar let je op? Kan je zonder zorgen op je bmw k100 cafe racer stappen of zal dat nu toch wel wat anders zijn? In dit artikel geven we een aantal handige tips.  

Denk aan de strengere mondkapjesplicht in Europa 

In Nederland kunnen we het ons bijna niet voorstellen om overal mondkapjes te dragen, maar dit is tegenwoordig in bijna geheel Europa de realiteit. De mondkapjesplicht wordt steeds strenger. Wanneer je van plan bent om Europa door te kruisen is het dan ook belangrijk om voldoende mondkapjes mee te nemen. Hoewel dit op de motor natuurlijk niet verplicht is, zal je hem bij het afstappen, tanken of bij een tripje naar de supermarkt  wel moeten dragen. En daar moet je uiteraard op berekend zijn. 

In de coronatijd is het niet raadzaam om zonder nadenken verschillende landen te betreden. Stippel daarom van tevoren alvast een route uit en bepaal welke landen en gebieden je gaat bezoeken. Doe dit op basis van het reisadvies dat in Europa geldt. Sommige landen en regio’s beschikken over een code oranje, hierbij mag je dit gebied enkel bezoeken wanneer je op doortocht bent. Vervolgens moet je bij thuiskomt veertien dagen in quarantaine. Je kunt deze gebieden daarom beter mijden. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van je directe omgeving. 

Boek slaapplaatsen 

Je kan natuurlijk niet wachten om met je bmw k100 te pronken. En voorheen ging je wellicht zonder een plan of doel op stap. Enkel je motorfiets en jij en een lading bagage. Je zou ter plekke wel zien waar de reis naartoe zal gaan. Over een slaapplaats maakte je je niet zoveel zorgen en heel Europa lag aan je voeten. Anno 2020 is dat natuurlijk wel anders. Je kunt niet zomaar zonder nadenken ieder land binnen Europa bezoeken. Daarnaast zijn de meeste hotels en campings maar gedeeltelijk open. Zij zullen een beperkt aantal mensen toelaten, waardoor de kans groot is dat je – eenmaal aangekomen – moeilijk een slaapplaatsje kunt vinden. 

Probeer dit te voorkomen door niet alleen vooraf de route uit te stippelen, maar ook alvast wat slaapplaatsen voor onderweg te regelen. Zo kom je aan je welverdiende rust toe en bespaar je jezelf een heleboel stress onderweg. 

Breng je motorfiets weg voor een onderhoudsbeurt 

Zeker gedurende de coronatijd wil je niet meemaken dat je met pech onderweg komt te staan. In een vreemd land met allerlei maatregelen zal dit immers geen pretje zijn. Hoewel pech onderweg natuurlijk nooit geheel te voorkomen is, kun je er wel alles aan doen om het risico zoveel mogelijk te beperken. Breng daarom jouw motorfiets in de weken voorafgaand aan de vakantie weg voor een goede onderhoudsbeurt. Laat de monteur alles zorgvuldig controleren zodat je met een onbezorgd gevoel de weg op kunt gaan. 

About Redactie Need to Travel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*