Home > Reis thema's > Actieve reizen > Tour de France in Nederland: zo beleef je hem dichtbij
Tour de France

Tour de France in Nederland: zo beleef je hem dichtbij

Op 4 juli gaat in Utrecht de Tour de France van start. Een bijzondere historische gebeurtenis waar je zeker bij wil zijn. Gelukkig hoef je geen moment te missen. In en om Utrecht worden talloze evenementen rond de Grand Départ georganiseerd. Dit is de uitgelezen kans om de legendarische Tour de France van dichtbij te beleven!

Evenementen rondom de Tour de France 2015

De start van de Tour de France is een bijzonder evenement, en wordt dan ook groots gevierd. Al dagen voor de Grand Départ kun je in omgeving Utrecht terecht om de bruisende sfeer van het sportevenement te proeven. Op 2 juli vindt in de stad de ploegenpresentatie plaats. Tijdens dit feestelijke evenement maakt het publiek kennis met het peloton. Op 3 juli wordt de Caravane D’Utrecht georganiseerd, een vrolijke optocht die door de straten van Utrecht leidt. De echte grote dag is natuurlijk 4 juli: dan start de eerste etappe van de Tour de France. Etappe 2 vindt de volgende dag plaats. Hierna zal de tourkaravaan verder trekken.

Niet alleen in de stad Utrecht is het feest, ook in de omgeving is meer dan genoeg te doen. Op 5 juli trekt de tourkaravaan vlak langs Harmelen, gemeente Woerden. Dit is dan ook het ideale moment om een bezoek aan Woerden te plannen. Zo maak je het spektakel van wel heel dichtbij mee.

Speciale arrangementen

Een paar dagen verblijven in Woerden tijdens de Tour? Dat is mogelijk! Boek je accommodatie echter wel snel, want het zou wel eens druk kunnen worden. Veel accommodaties spelen handig in op de Tour de France, zoals Kasteel Montfoort dat een speciaal Tour de France arrangement heeft. Bij dit arrangement hoort onder anderen een heerlijk Frans ontbijt. Als de wielrenners langskomen bekijk je de Tour de France bijna vanuit je bed!

Giant Bike

Naast de A12 bij Woerden is ter ere van de Tour de France op 3 juni de Giant Bike onthuld. Deze gigantische houten fiets is gebouwd door scholieren uit de omgeving. ‘s Avonds worden de enorme wielen van de fiets verlicht. Een bijzonder schouwspel!

Giant Bike Woerden

Bron: de Giant Bike bij Woerden

Maak een groene fietstocht 

Voel je je geïnspireerd door het sportieve spektakel van de Tour de France? Woerden biedt de ideale omgeving om zelf ook een fietstocht te maken. Iets minder bergachtig dan de Tour zelf weliswaar, maar toch zeker de moeite om eens te fietsen! Of je nu een fanatieke wielrenner bent of gewoon iemand die graag een stukje fietst voor zijn plezier, rondom Woerden kun je je hart ophalen.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*