Home > Reis thema's > Verre reizen > Cruise naar de Verenigde Arabische Emiraten: 3 tips
verenigde arabische emiraten

Cruise naar de Verenigde Arabische Emiraten: 3 tips

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een mengeling van moderne technologie, state-of-the-art wolkenkrabbers en de geur van exotische kruiden. Tijdens een cruise Verenigde Arabische Emiraten ontdek je een veelzijdige wereld gevuld met tradities, interessante souks en luxueuze winkelcentra. Hieronder geven we je een aantal tips. 

Een duizend-en-één-nacht cruise

Comfortabele cruiseschepen die van alle moderne faciliteiten zijn voorzien brengen je gedurende een onvergetelijke reis naar de havensteden van de Verenigde Arabische Emiraten. Laat je meevoeren in een sprookje van duizend en een nacht en ontdek een indrukwekkende geschiedenis met bovenal een gastvrije bevolking. Het Midden-Oosten is de bakermat van drie grote wereldreligies en dat maakt de hele regio een cultureel hoogtepunt. Aan boord is een gevarieerd animatie- en entertainmentprogramma dat je afwisselt met landexcursies. Na een dag shoppen in bijvoorbeeld Abu Dhabi is het diner aan boord een uitstekend moment om even bij te komen en je voor te bereiden op het avond- en nachtprogramma dat voor ieder wat wils te bieden heeft.

Wandel door de woestijn en bezoek hypermoderne bouwwerken

De Cruise Verenigde Arabische Emiraten geeft je de mogelijkheid om de mooiste plekjes en bezienswaardigheden te bezoeken. Begin je cruise in het hypermoderne Dubai en waan jezelf in een totaal andere wereld. Hier zie je geen stoffige zandvlaktes maar wél ultra moderne wolkenkrabbers, opgespoten eilanden, dure auto’s en een drukke internationale jetset. Bezoek de 321 meter hoge Burj Al Arab die in hoogte wordt overtroffen door de 829 m hoge wereldberoemde Burj Khalifa. Heb je géén last van hoogtevrees ga dan naar een van de observatiedekken die zich op zowel de 124e als 125e etage bevinden. Vlakbij de Burj Khalifa ligt de grote Dubai Mall waar zich ruim 1200 winkels bevinden.

Het is in Dubai ook mogelijk om traditionele souks te bezoeken. De Spice Souk is een grote snoepwinkel als je van mysterieuze kruidengeuren houdt en in de Gold Souk gaat menig hart sneller slaan. In een smalle straat zie je tientallen kleine en grotere winkels die bomvol zijn met de mooiste gouden juwelen en sieraden. Na alle luxe van Dubai is het een verademing om een excursie te maken door woestijn Al Khatim met de grootste duinen ter wereld. Overal waar je om je heen kijkt zie je zand en duinen. Vergeet niet om een hoofddeksel als bescherming tegen de zon mee te nemen.

Tussenstop in de oliestaat Oman

De meeste cruises van Cruisevergelijkers.nl naar de Verenigde Arabische Emiraten voeren ook naar Oman. Wandelend door de hoofdstad Muscat ontdek je een intrigerende mix van middeleeuws erfgoed en moderne architectuur. Begeef jezelf in de labyrint-achtige souk, bezoek Portugese forten en zie hoe het paleis van de sultan er uit ziet. Een cruise Verenigde Arabische Emiraten is een reis vol onverwachte verrassingen.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*