Home > Reisbestemmingen > Afrika > Top 5 meest bijzondere safari bestemmingen in Afrika
safari bestemmingen afrika

Top 5 meest bijzondere safari bestemmingen in Afrika

Wie van natuur en dieren houdt, moet in Afrika zijn. Wil jij graag op safari in Afrika maar heb je nog geen specifieke parken gekozen? Laat je dan inspireren door de top 5 meest bijzondere safari bestemmingen.

1. Kruger Nationaal Park (Zuid-Afrika)

Het Kruger Nationaal Park is het meest bekende safaripark van Afrika. De Afrikanen noemen het met trots hun ‘Nasionale Krugerwildtuin’. Het park ligt in Zuid-Afrika, op de grens van Mozambique en Zimbabwe. Wil je de ‘big five’ spotten? Dan is dit het park voor jou. Olifanten, giraffen, zebra’s en nijlpaarden: in dit park tref je verschillende indrukwekkende dieren aan. Goed om te weten: er zijn in totaal 25 ‘kampen’ gebouwd die veilig omheind zijn. In dit park mag je alleen op deze locaties uit de auto stappen, een voetsafari is niet mogelijk.

2. Masai Mara (Kenia)

In het zuidwesten van Kenia ligt het populaire natuurreservaat Masai Mara. Ondanks dat dit park slechts 1.700 vierkante kilometer groot is, wordt het massaal bezocht door toeristen. Deze toeristen komen voornamelijk af op de seizoenstrek van de gnoes en de zebra’s: wanneer de regentijd begint trekken deze dieren in grote getalen naar het zuiden. Tijdens deze tocht moeten ze de Mara rivier oversteken, die door het park loopt.

3. Chobe (Botswana)

Het wildpark Chobe staat bekend als het domein van de reusachtige Kalahari olifant. Er verblijven naar schatting zo’n 50.000 van deze soort olifanten in dit park. Interessant feit: in 1990 bestonden er nog maar een paar duizend Kalahari olifanten. Dit aantal is flink gestegen na een intensief fokprogramma. Het Chobe park bestaat uit diverse gebieden met een gevarieerd landschap. Ben jij een liefhebber van olifanten? Dan is een bezoekje aan dit park een must.

4. South Luangwa Nationaal Park (Zambia)

Aan de rivier Luangwa, die Zambia doorkruist, liggen drie bekende nationale parken. Eén daarvan is het South Luangwa Nationaal Park. Dit park is opgericht in 1938 en ongeveer 9.000 vierkante kilometer groot. Je kunt in dit park onder andere de volgende soorten dieren spotten: olifanten, buffels, giraffes en krokodillen. Ook is het park populair onder de nijlpaarden. Dit komt omdat hier regelmatig graslanden onder het water staan, wat nijlpaarden aantrekt.

5. Serengeti Nationaal Park (Tanzania)

Wil jij op safari in Afrika? Dan is de kans groot dat jouw doel bestaat uit het spotten van de ‘big five’: de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard. Het Serengeti Nationaal Park is perfect voor het spotten van deze bijzondere dieren. Ook kun je in dit park hyena’s, gazelles en elanden vinden. Met een oppervlakte van 30.000 vierkante kilometer wordt het Serengeti Nationaal Park gerekend tot de grote parken. Leuk om te weten: serengeti betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*