Home > Reistips > Digitale nomade: reizen en een baan? 3 tips om dit te combineren
werken en reizen combineren

Digitale nomade: reizen en een baan? 3 tips om dit te combineren

Eindeloos de wereld rond reizen en alle landen die je maar kunt bedenken bezoeken. Of juist op reis naar het verre land van je dromen en daar een paar maanden achter elkaar blijven? Veel mensen laten zich tegenhouden deze dromen na te jagen, omdat ze vinden dat hun werk hen hier houdt. Ze hebben geen idee hoe met een fulltime baan toch de wereld rond te reizen en dus blijven ze maar hier. Zonde! Wil jij antwoord op de vraag: Hoe combineer je werken en reizen met elkaar? Deze 3 tips laten je zien hoe je dit gemakkelijk kunt combineren.

1. Digitale nomade: Werk digitaal

Als jouw werk het toelaat om digitaal te werken, kun je gemakkelijk een digital nomad worden. Met een laptop onder je arm, een goede internetverbinding en een telefoon kun je overal ter wereld jouw werk uitvoeren. Ben je fotograaf, webdesigner of online marketeer? Dat soort werkzaamheden kun je altijd en overal uitvoeren, dus waarom niet vanaf een strand met uitzicht op de Atlantische oceaan, om maar iets te noemen? In de gemiddelde vacaturebank vind je tal van vacatures die plaats- en tijdonafhankelijk uitgevoerd kunnen worden. Ideaal dus voor de digitale nomade.

2. Huizenruil

Een nog goedkopere variant voor de digital nomad is huizenruil. Hierbij elimineer je de verblijfskosten die je als digital nomad vaak toch moet maken. Er staat alleen wel tegenover dat je jouw huis dus ook beschikbaar moet stellen voor iemand. Bij huizenruil zoek je een locatie en periode waarin je vanuit het buitenland wilt werken. Via websites voor huizenruil zoek je iemand die in dezelfde periode naar jouw huis wil komen en samen maak je een mooie deal om op elkaars huis te passen en zo weer een nieuw stukje van de wereld te verkennen.

3. Kies een reislustige baan

Als kassamedewerker weet je dat de kans vrij klein is dat je op verschillende locaties in het buitenland aan het werk kunt. Maar als reisblogger, stewardess of reisleider kom je natuurlijk wél op allerlei verschillende plekken. Denk dus eens na over een eventuele carrièreswitch die je kunt maken om te zorgen dat je jouw reislust kunt bevredigen en tegelijkertijd gewoon je geld kunt blijven verdienen. Al eens gedacht om op een cruiseschip te gaan werken bijvoorbeeld? Of als taaldocent in een land waar jouw taal wordt gesproken?

Je ziet het, de kansen voor een baan die je overal ter wereld kunt uitoefenen zijn groot. Kies een land waar je graag heen wilt, zoek ene leuke baan die daarmee matcht en pák je koffers! Goede reis!

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*