Home > Reis thema's > Actieve reizen > Met de E-bike op reis: voor de natuurliefhebber
Fietsvakantie

Met de E-bike op reis: voor de natuurliefhebber

Met de fiets op reis, het heeft vele voordelen, en is nog leuk ook. Door de fietspaden af te gaan kom je op plaatsen waar je met de auto nooit zult komen, je ontwijkt hoge kosten van vliegtickets of benzine en je werkt ook nog eens aan je gezondheid. Voor de natuurliefhebber is de fiets een ideaal vervoermiddel om de hele vakantie ultiem van de natuur te kunnen genieten. Geen eindeloze geasfalteerde wegen, maar kleine bospaadjes en open velden. En door de elektrische fiets te pakken in plaats van een “gewone” fiets, geniet je ook nog eens van enorm veel meer comfort!

Comfort op de E-bike

Matra e-bike voor fietsvakantieDe voordelen van de elektrische fiets ten opzichte van de “gewone” fiets kennen we vrijwel allemaal. Door de elektrische motor in de fiets kun je langere afstanden in een kortere tijd afleggen met een stuk minder moeite. Ideaal wanneer je in korte tijd veel wilt zien.

Door de hulp die je tijdens het fietsen krijgt van de elektrische fiets, heb je bijna niet door dat je aan het fietsen bent en kun je extra genieten van alles om je heen. En is de accu op? Dan kun je nog gewoon verder fietsen tot je bij een oplaadpunt bent aangekomen.

Tip: let bij de aanschaf van je elektrische fiets wel op de actieradius. Die vertelt je hoever je ongeveer op een volle accu komt. Voor een goede fiets met een prima actieradius betaal je steeds minder. Bij bijvoorbeeld Matrabike koop je al een prima elektrische fiets vanaf 700 euro.

Fietsvakantie = budgetvakantie

Door je per fiets te vervoeren op vakantie, ontwijk je hoge kosten van vliegtickets, taxiritjes of benzine. Een fiets kost je het hele jaar door vrijwel niets, behalve een enkele onderhoudsbeurt en af en toe een nieuwe band.

Op vakantie is dit natuurlijk hetzelfde geval. Je kunt kosteloos genieten van een fijn vervoermiddel. Ook het opladen van de accu kost je niks, oplaadpunten zijn kosteloos te gebruiken. En door de kosten die je spaart door te fiets te gaan, kun je zelfs een keer extra op vakantie!

Volop natuur

In veel gebieden zijn de mooiste stukjes natuur moeilijk te bereiken. Autowegen komen er niet in de buurt en lopen is ook niet altijd een optie. Fietspaden leiden je langs de mooiste stukjes en gezelligste dorpjes. Of je nu richting Frankrijk fietst, Oost-Europa opzoekt of in Nederland blijft, door fietspaden te volgen kom je volop natuur tegen en schoonheden die je nooit eerder hebt gezien.

Genieten van het uitzicht tijdens de fietsvakantie

Genoeg redenen om op fietsvakantie te gaan dus! En wil je genieten van comfort maar ook lekker in de buitenlucht zijn? Ga dan met je E-bike op reis, want dan hoef je net iets minder inspanning te leveren.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*