Home > Reisbestemmingen > Afrika > 3 soorten safari’s voor de sensatiezoeker
Spannende safari Afrika

3 soorten safari’s voor de sensatiezoeker

Plannen aan het maken voor je eerstvolgende reis naar het Afrikaanse continent? En wil je een supergave safari meemaken, ‘anders dan anders’? Wil je een intense, bijzondere safari-ervaring in plaats van de standaard groepssafari in een jeep? Wij brengen je graag op ideeën.

Nachtsafari

De meeste safari’s vinden natuurlijk overdag plaats. Maar wil je eens een compleet andere ervaring? Ga dan op nachtsafari. Het lijkt op de normale game drives die overdag worden georganiseerd, maar vinden dan in het donker plaats.

Samen met een gids, een ranger en mogelijk andere toeristen (afhankelijk van je eigen voorkeur en portemonnee) trek je eropuit met infrarode lampen om typische nachtdieren te spotten. De kans dat je een civetkat, stekelvarken, uil of luipaard ziet is ‘s nachts veel groter.

Overigens begin je meestal niet meteen in het pikkedonker, maar start je aan het eind van de dag al. Je ziet sommige dieren dan nog in het licht en andere zie je in het donker.

Onder andere in het Kruger NP in Zuid-Afrika kun je deelnemen aan een nachtsafari.

Wandelsafari

Een tweede manier om wat extra spanning aan je safari-avontuur te geven, is door op wandelsafari te gaan. Veel puurder dan dit wordt het niet, want je begeeft je gewoon echt tussen het wild in het safaripark.

Een wandelsafari is natuurlijk niet zonder gevaren, maar dat is juist wat het voor veel reizigers spannend maakt. Echter is het wel heel onverstandig om zonder professionele gids op pad te gaan, omdat het uitgebreide kennis vereist over de natuur en de dieren die in het park leven.

Daar komt bovendien bij dat lang niet alle parken wandelsafari’s toestaan (mede door de risico’s). Mede in het Zuid-Afrikaanse Kruger Park, maar ook in Botswana en Zimbabwe worden wandelsafari’s georganiseerd. Vraag voor de zekerheid na bij de parken die jouw interesse of zij wandelsafari’s organiseren.

Kanosafari

Een laatste actieve en enerverende safarisoort is de kanosafari, waarbij je er met een bootje op uit trekt om wild te zien. Natuurlijk kan dit type safari alleen waar er water is, maar gelukkig is dat er voldoende! Voorbeelden van plekken waar je uitstekende kanosafari’s kunt doen zijn de Okavango Delta (Botswana), het Mana Pools NP (Zimbabwe) en het Lower Zambezi NP (Zambia).

Net als bij wandelsafari’s zijn ook kanosafari’s niet vrij van gevaren. Nijlpaarden die je onderweg tegenkomt kunnen voor problemen zorgen. Ook bij dit type safari is het dan ook aan te raden om een professionele gids mee te nemen die ervaring heeft met kanosafari’s en alles weet van de natuur en het wild in het park.

We wensen je een supergave, spannende en bovenal mooie reis toe!

Wil je nog meer lezen over reizen in Afrika? We schreven eerder op Need to Travel al over huwelijksreisideeën in Afrika, mustsees in Botswana en stelden een quick guide op waarmee we zoveel mogelijk vragen over je reis naar Afrika beantwoorden. Step by Step: How to Play Baccarat Online

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*