Home > Reisbestemmingen > Bijzondere overnachtingsaccomodaties in Amerika
bijzondere overnachting boeken

Bijzondere overnachtingsaccomodaties in Amerika

Op vakantie naar Amerika, sommige plannen thuis al de gehele reis. Anderen laten het een beetje op het beloop en huren een auto om in rond te rijzen. Onderweg een stop bij een motel en de volgende dag weer verder. Wij hebben een aantal bijzondere overnachtingsmogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Deze zijn zeker de moeite waard voor een stop of een overnachting. Mocht je altijd al dromen van een reis naar Amerika, schrijf deze dan op je to do lijst. Ben je er al eens geweest? Dan zijn wij erg benieuwd naar je persoonlijke ervaringen!

Beckham Creek Cave Lodge, Parthenon Arkansas

Zo heb je een grot nog nooit gezien, rotswanden een natuurlijke waterval, zo dicht bij de natuur met alle gemakken voorzien. Het hotel voelt meer aan als een huis en geeft je al comfort die je gewend bent. Het is alleen niet goedkoop, maar uniek is het zeker!

interieur

Faribank Alaska

Voor veel reizigers betekent reizen met de trein nostalgie of het wordt gezien als noodzakelijk middel om je snel te vervoeren. De Aurora-Express is een bed en breakfast in  Alaska. Gemaakt van historische treinstellen volledig gerenoveerd, elke wagon heeft een naam met diepere betekenis zoals “Bordello” en “Gold Mine” die verwijzen naar de geschiedenis van Alaska en nu klaar zijn voor een bijzondere overnachting.

treinwagon

Wigwam Village Holbrook

Holbrook is gesticht in 1882 en is een bekende plaats aan de voormalige Route 66. In Holbrook ligt het veel bezochte Wigwam Village, een gerestaureerd motel uit de jaren vijftig, waar je in echte tipivormige kamers kan verblijven.

tipi

Dog park Inn

Als u een hondenliefhebber bent van mag u deze in de staat Idaho echt niet missen. Een bed en breakfast. Je slaapt er namelijk in een hele grote Beagle. Niet alleen de buitenkant is in honden style, binnen zijn de meubels in hondenvormen gezaagd, je slaapt in de kop van de hond. Natuurlijk is je eigenhond ook welkom!

hond gebouw

Winvian Litchfield hills connecticut

Is niet zo zeer een hotel maar cottages met elke hun eigen naam en thema. Het staat bekend als luxe resort, zo is er onder andere een spa aanwezig, verschillende restaurants, zwembad en een bijzonder aangelegde tuin. De geschiedenis van het resort gaat als terug sinds 1775 toen dr Seth Bird een huis bouwde voor hem en zijn familie. Het landgoed bleef voor generaties in de familie.

verlicht gebouw

The Shady Dell Vintage Trailer Court, Bisbee Arizona

Het lijkt wel een mini camping, 11 gerestaureerde caravans staan gestald in de heuvelachtige omgeving van Bisbee. De caravans komen allemaal uit de jaren 50, en niet alleen de caravans maar de hele aankleding zorgen ervoor dat je weer even terug in de tijd gaat.

campers

McMenamins Kenedy School Portland Oregon

Slapen in oude klas lokalen ontbijten in de schoolkantine, in Portland is deze oude school omgebouwd tot 57 gastenverblijven. Naast de voormalige kantine zijn er nog een aantal gemeenschappelijke ruimtes. Een koffiebar, een cafe, de lobby en een ruimte waar een biljart en pooltafel staan. Buiten kan je genieten van een spabad en een zwembad.

gebouw in amerika

Madonna Inn, San Luis Obispo California

Dit Luxe hotel beschikt over een zwembad,  2 restaurants, een bakkerij en 2 bars zelfs een kleding winkel.  Het heeft 110 kamers, de meeste zijn zeer uitgesproken en hebben een unieke inrichting. Mocht u niet alleen in het hotel willen blijven, buiten op het terrein vindt je tennisbanen, basketbalveld, mogelijkheden voor paardrijden, wandelen en fietsen. Helemaal even relaxen kan in de Spa die massages en schoonheidsbehandelingen aanbied. Kortom alles voor een heerlijk verblijf in een uitsproken stijl, waar je je vaak zal verbazen maar niet vervelen.

verlichte stad

Turpentine Creek, Eureka Springs Arkansas

Meer een dierentuin dan hotel met vijf lodges, twee suites en een bungalow. Zijn er nooit heel veel menselijke bezoekers. In dit toevluchtsoord leven vooral de grote katachtige oa leeuwen, tijgers, luipaarden, poema’s wonen op het terrein. Je krijgt niet alleen een kijkje achter de schermen, er wordt uitgebreid verteld over de dieren en je mag zelfs helpen met de verzorging en het voeren. Mocht je hier willen verblijven, alle opbrengsten gaan naar de dieren.

schilderij

The Queen Mary, long beach California

Het cruiseschip was in de jaren dertig ontzettend populair. Wij moeten allemaal al snel aan Titanic denken. Dit luxe schip heeft tijdens de tweede wereldoorlog meer dan 750.000 militairen vervoerd. Momenteel is “The Queen Mary” open voor iedereen als museum, eetgelegenheden en ook voor een overnachting kan je er nu terecht.

schip

Out’n About Treehouses Treesort, Talolma Oregon

Avontuurlijk in gesteld of opzoek naar een unieke ervaring? Dan is een bezoek met overnachting in een boomhut echt wat voor jou. Een ruime keuze uit verschillende boomhutten vind u bij Treesort Accommodations. Fantastische mooi gebouwde boomhutten, eigenlijk gewoon luxe! De hele sfeer van het park is prachtig, het uitzicht alle verschillende boomhutten en de sfeer waarin je verblijft maken het tot een bijzondere ervaring.

overnachten

Ben je ook zo enthousiast geworden in een verblijf op een van deze unieke accomodaties? Boek dan snel je droomvakantie en vergeet niet je ESTA aan te vragen voor je reis naar de USA.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*