Home > Reis thema's > Actieve reizen > Wat moet je voorbereiden als je gaat wandelen?
Trekking

Wat moet je voorbereiden als je gaat wandelen?

Of je nu tijdens je vakantie een goede wandeling gaat maken of eropuit gaat in een van de vele wandelgebieden in Nederland – een goede uitrusting en voorbereiding is belangrijk. In dit artikel spreken we de belangrijkste punten met je door.

1. Planning

Bepaal eerst waar je gaat lopen en wanneer. Waar je gaat lopen heeft effect op de ondergrond en bij het plannen van een dag heb je ook te maken met het weer. Dit zijn keuzes die effect hebben op de rest van je wandeltocht. Lopen met een goed zonnetje is fijn, maar als hij de hele dag in je gezicht schijnt kan ook best wel vervelend zijn. Pas je tocht daar op aan en neem deze planning mee in het bepalen van je uitrusting.

2. Juiste schoenen

De juiste schoen doet wonderen. Iedereen snapt dat je geen nieuwe schoenen gaat aanschaffen voor één wandeltocht, maar wees toch voorbereid. Goede wandelschoenen maken écht het wandelcomfort. Een goede schoen dempt de schok van je stappen op je voeten en knieën. Daardoor krijg je minder snel vermoeide benen. Daarnaast loop je met goede wandelschoenen minder snel een blessure op.

3. Sokken

Het belang van goede sokken bij het wandelen wordt vaak zwaar onderschat. Een goede schoen maakt al snel dat je geen blaren oploopt, maar de juiste sok heeft hier ook zeker een bijdrage in. Verwissel sokken ook tijdens een rustmoment in je wandeltocht. Dit vermindert de kans op blaren. Zorg dus voor fijne sokken, zodat je je volledig kunt focussen op de natuur en je niet wordt afgeleid door je voeten.

4. Eten en drinken

Zorg voor voldoende eten en drinken tijdens je wandeltocht. Zeker op een warme dag ben je al snel verplicht om meer dan 2 liter te drinken als je intensief bezig bent. En zodra je de kans krijgt om je flessen bij te vullen, doe dit dan ook. Vergeet ook voldoende lekker en gezond eten mee te nemen. Dit helpt je aan voldoende energie tijdens het wandelen. Zoete sappen die energie geven willen hier ook tegen helpen.

5. Mobiele telefoon

Vergeet nooit je mobiele telefoon mee te nemen. Laad hem van te voren goed ook goed op. Je hoeft ‘m natuurlijk niet te gebruiken, maar in geval van nood of bij het zoeken van route-informatie kan dit toch behoorlijk handig zijn.

6. Rugzak

Uiteindelijk zal je al je spullen zoals eten, drinken, sokken en een telefoon ergens kwijt moeten kunnen. Dan is het noodzakelijk en handig om een rugzak bij je te hebben waar je al je benodigdheden in kan stoppen. Let wel op dat het een goede rugzak is met stevige banden, zodat je geen last krijgt van je schouders en dat hij niet gaat zweten op je rug.

Een ander aandachtspunt qua rugzakken: als je van te voren weet dat je vaak in regenachtige gebieden gaat wandelen, zorg dan voor een waterdichte rugzak of voor een goede regenhoes.

We wensen je veel plezier!

Dit artikel werd je aangeboden door Wandelschoenen.net, specialist in wandelschoenen. We leveren onder andere wandelschoenen van de merken Grisport en Lowa en hebben diverse wandelschoenaccessoires.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*